Zo kun jij je huid beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf!

Post bij Mayee Skincare on

We kunnen er niet meer omheen dat de lucht steeds meer vervuild wordt.
En naast dat dit slecht is voor het klimaat, laat het helaas ook zijn sporen na op onze huid. De chemische stoffen in de lucht en het blauwe licht waar we niet meer aan ontkomen, kunnen namelijk erg schadelijk zijn. Maar hoe bescherm je je huid hier dan tegen? We’ve got you!


Luchtvervuiling en blauw licht
De lucht om ons heen kan vervuild zijn met onder andere fijnstof, stikstof, roet en
koolmonoxide door het verkeer en de industrie. Deze stoffen zijn van zichzelf al schadelijk, maar door een reactie met de zon ontstaat hierdoor extra vervuiling.
Naast luchtverontreiniging is ook blauw licht niet altijd fijn voor je huid. Blauw licht kunnen we onderverdelen in zichtbaar en onzichtbaar licht. Onder het onzichtbare licht verstaan we UV-A en UV-B straling, welke ervoor zorgen dat je huid kan verbranden en sneller veroudert. Het zichtbare blauwe licht is licht wat een hoog percentage energie bevat. Denk hierbij aan je telefoon, de televisie of je laptop.


Hoe schadelijk zijn deze invloeden voor de huid?
De schadelijke stoffen en het licht om ons heen zijn dus niet per sé de beste vriend van je huid. Dit komt omdat er hierdoor vrije radicalen ontstaan ons lichaam binnen komen. Te veel vrije radicalen in ons lichaam zorgt voor oxidatie en oxidatie zorgt voor huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken.


Zo bescherm jij je lichaam en huid!
Gelukkig kunnen we wel iets doen om onze huid en ons lichaam te beschermen tegen deze luchtvervuiling. Om het oxidatie proces te verminderen, kunnen we bijvoorbeeld voeding eten wat rijk is aan antioxidanten. Groentes, fruit, noten en kruiden bevatten hier over het algemeen veel van. Blauwe bessen, gember, kurkuma en amandelen zijn rijk aan antioxidanten om je lichaam te beschermen.


Om je huid optimaal te beschermen tegen schadelijke invloeden, is er mijn Blue
Light Serum. Dit serum bestaat uit een mix van cranberry, bosbes, Vitamine E,
Squalane en abrikozen olie. Met deze krachtige antioxidantencocktail gaat dit serum de strijd aan met vrije radicalen die door toenemende milieufactoren, zon én stress veroorzaakt worden. En door de zachte en licht aanvoelende textuur beschermt het jouw huid tegen vroegtijdige huidveroudering, de vorming van hyperpigmentatie en draagt het bij aan het behoud van een jeugdige, goed gehydrateerde en glossy huid!

 

Gebruik Blue Light Serum

Je gebruikt mijn Blue Light Serum op een gereinigde huid. Na het reinigen breng je het Blue Light Serum aan en vervolgens je dagcrème, bijvoorbeeld de Barrier Repair. Gevolgd door een goede zonbescherming zoals de Sunny Mineral SPF30

Blue Light Serum Huidverzorging

← Oud bericht Nieuw bericht →