Alles wat je moet weten over het wonder ingrediënt Vitamine A!

Post bij Mayee Skincare on

Vitamine A is misschien wel één van de meest onderzochte ingrediënten in skincare. Het heeft heel veel positieve effecten op de huid. De twee bekendste vormen van vitamine A zijn Retinol en Tretinoïne. Tretinoïne is alleen op doktersrecept te verkrijgen, maar Retinol is een bekend ingrediënt dat veel gebruikt wordt in huidverzorgingsproducten. Dit is alles wat je moet weten over dit wonder ingrediënt! 

Wat is Vitamine A?

Vitamine A is een krachtige antioxidant dat helpt tegen schadelijke vrije radicalen. In de cosmeticawereld wordt Vitamine A ook wel Retinol genoemd. Retinol heeft veel positieve effecten op de huid. Het helpt onder andere bij acné, tegen huidveroudering en zorgt voor een stevigere, gladdere en egalere huid.

Wat is het effect van Vitamine A op de huid?

Vitamine A helpt bij verschillende huidproblemen, maar hoe werkt het dan eigenlijk? Onze celvernieuwing van de huid vertraagt naarmate we ouder worden. Hierdoor kunnen er zichtbare tekenen van huidveroudering in het gezicht ontstaan, zoals een oneffen teint, fijne lijntjes en rimpeltjes. Vitamine A stimuleert de celvernieuwing, waardoor de huid herstelt en effectief werkt bij het verminderen van (de eerste) tekenen van huidveroudering.

Ook heeft Vitamine A positieve effecten bij een acné gevoelige huid. Retinol werkt namelijk exfoliërend, verwijdert dode huidcellen en overtollig vuil en olie. Dit zorgt voor minder verstoppingen en zorgt voor minder puistjes of onzuiverheden.

Vitamine A in skincare.

Retinol is in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld Vitamine A serums verkrijgbaar, zoals mijn krachtige Vitamine A Night Serum. Vitamine A Night Serum stimuleert de celvernieuwing, helpt bij het verminderen van huidveroudering en zonschade en zorgt voor een egale teint.   

Hoe gebruik je Vitamine A?

Vitamine A heeft veel voordelen en het liefst zou je het elke dag willen gebruiken. Maar voor het beste resultaat bouw je het op. Breng het in het begin bijvoorbeeld 2x per week het Vitamin A Night Serum aan. Reageert je huid er goed op? Dan kun je het opbouwen naar 3x per week. Je huid wordt gevoeliger voor zonlicht door de exfoliërende werking, bescherm je huid daarom altijd met de Sunny Mineral SPF 30

Huid Huidverzorging Vitamine A

Nieuw bericht →