Hyaluronzuur, alles wat jij over dit wonder ingrediënt moet weten!

Post bij Mayee Skincare on

Het is hét ingrediënt als het gaat om hydratatie van de huid: hyaluronzuur. De afgelopen jaren is het razend populair in huidverzorgingsproducten, omdat het een zeer effectieve werking heeft om de huid te hydrateren en om zichtbare huidveroudering tegen te gaan. Maar wat is hyaluronzuur nou precies en hoe werkt het in de huid? Wij leggen het uit!

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een krachtig lichaamseigen stof die vocht vasthoudt. Het kan wel 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water dragen. Hyaluronzuur komt voor in onze spieren, maar ook in onze huid. In onze huid zorgt het onder andere voor de genezing van wondjes en heeft het een vocht inbrengende werking. Daarnaast houdt het de huid elastisch en soepel, wat een positieve werking heeft tegen rimpeltjes en fijne lijntjes.

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?
Maar hoe werkt dit dan precies in je huid? Hyaluronzuur werkt dus erg hydraterend voor je huid. Het stofje zorgt ervoor dat het vocht in je huid wordt aangevuld en zorgt er tegelijkertijd voor dat je huid nooit te veel vocht vasthoudt. Hierdoor worden fijne lijntjes in de huid zichtbaar verminderd. Je ziet hyaluronzuur dan ook vaak terug in anti-aging producten. Ook voor de droge huid is het zeer geschikt, omdat het stofje het vochtgehalte in de huid aanvult.

Voor welke huidtypes is hyaluronzuur geschikt?
Nog een groot voordeel van hyaluronzuur, is dat het ingrediënt geschikt is voor vrijwel alle huidtypes. De stof heeft geen irriterende of verstoppende werking. Hierdoor is het geschikt voor de (zeer) droge huid, gevoelige huid en de vette huid. Daarnaast is hyaluronzuur ook zeer geschikt voor de ouder wordende huid, door de anti-aging effecten.

Hoe kan ik hyaluronzuur toevoegen aan mijn skincare?
Hyaluyronzuur is terug te vinden in veel soorten skincare, bijvoorbeeld een hyaluronzuur serum of in een crème. Ons Hyaluronic Serum zorgt ervoor dat jouw huid er zachter, egaler en gezonder uit ziet. Door de combinatie van hydraterende ingrediënten en prebiotica, herstelt het jouw vochtbalans op verschillende niveaus in de huid. Het verzacht de zichtbare, fijne lijntjes en rimpeltjes en geeft de huid volume door deze van binnenuit op te vullen. Om deze gehydrateerde huid te behouden, herstelt het serum ook je huid microbioom en voorkomt op deze manier vochtverlies. Hyaluronzuur is ook terug te vinden in onze Hydra Active en Barrier Repair Moisturizers.

De hydratatie boost voor jouw huid
Ontdek ons Hyaluronic serum.  nu en ga voor een heerlijk gehydrateerde en glowy skin.

← Oud bericht Nieuw bericht →