Dit doet de herfst met je huid!

Post bij Mayee Skincare on

Het koude weer staat weer voor de deur en dat betekent dat je huid heel wat te voorduren krijgt. Droge plekjes en een doffere teint liggen op de loer. Ontdek hoe je je huid in de herfst happy en glowy houdt! 

De vraag die ik mezelf stelde was vooral waarom de huidbehoeften veranderen tijdens een seizoenswisseling. Dus ik ging op onderzoek uit en heb het antwoord voor je gevonden! Het heeft allemaal te maken met de verandering van de temperatuur. Als je je begeeft in een koude situatie, werken onze talgklieren een stuk minder. En talgklieren zijn weer verantwoordelijk voor de productie van de beschermende vetlaag op je huid. Je kunt dus al wel raden dat onze huid, tijdens koudere periodes, haar beschermende werking snel(ler) verliest. Het gevolg is dat vocht sneller naar buiten getransporteerd wordt, schadelijke stoffen eerder de kans krijgen om binnen te dringen en dat onze teint lichter wordt. 

De hoogste tijd om flink te gaan hydrateren 

De hydratatie van je huid verandert drastisch. En dat heeft niet zo zeer te maken met het koude weer, maar met de luchtvochtigheid in je eigen huis. Of nou ja, de luchtvochtigheid? Vochtig is het in ieder geval niet. Door de kou buiten, draaien we de verwarming omhoog met als gevolg een warme, maar droge lucht. Lekker knus op de bank om buiten de kou te mijden, heeft het gevolg dat we enige tijd zonder frisse en vochtige buitenlucht zitten. Die lagere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat jouw huid haar vocht verliest en droog zal aanvoelen. Om je huid te trakteren op wat vocht, adviseer ik een hydraterende crème. Als boost, kun je een vocht inbrengend serum gebruiken. Scroll naar beneden voor mijn toppers! 

Exfoliatie voor een frisse gloed 

Deze periode kan jouw huid er dof uit laten zien. Om het heft in eigen hand te nemen, kun je een exfoliant (AHA of BHA) gebruiken. Deze verwijdert je dode huidcellen en bevordert nieuwe celgroei. Hierdoor ziet je huid er fris en stralend uit. Ook stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen, collageen en hyaluronzuur. Golden Trio! 

Boek een heerlijke gezichtsmassage

Geen blos meer op je wangen? Dat komt door die trage bloedcirculatie in de kou. In de herfst en winter kan je huid er wat bleek en minder glowy uitzien, maar no worries! Een gezichtsmassage doet wonderen voor jouw huid. Het laat je bloed weer fijn stromen en je gezicht krijgt zo haar kleur weer terug. 

SPF in de herfst: jouw geheime kracht! 

UV-stralen zijn stiekeme boosdoeners voor jouw huid. Zij zijn voor meer dan 90% de reden waardoor vroegtijdige huidveroudering wordt veroorzaakt. Bescherm je huid daarom elke dag met een SPF, zelfs als de zon verstoppertje aan het spelen is, tegen de aanwezige UVA- en UVB-stralen. Blijf smeren en je huid zal je – op lange termijn – dankbaar zijn. 

← Oud bericht Nieuw bericht →