Hoe kan je acné goed behandelen?

Post bij Mayee Skincare on

You’re not alone! Iedereen heeft wel eens last van onzuiverheden, puistjes, mee-eters of onderhuidse ontstekingen. Vaak denken we dat acné alleen in de puberteit voorkomt, maar ook op latere leeftijd kan je er nog wel eens last van hebben. Gelukkig kun je acné goed behandelen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe kleiner de kans is dat je blijvende littekentjes of pigmentvlekken krijgt.

Wat is acné?

Om acné goed te kunnen behandelen, is het goed om te weten wat acné nou eigenlijk precies is en hoe het ontstaat. In onze huid bevinden zich veel kliertjes die talg aanmaken. Talg is een vettige stof die onze huid beschermt en soepel houdt. Als deze kliertjes verstopt raken, kan de talg niet naar buiten en hoopt het zich op onder de huid. Hierdoor ontstaan puistjes, mee-eters of ontstekingen. Hormoonschommelingen, bepaalde soorten cosmetica, voeding en stress kunnen een negatieve invloed hebben op onze talgaanmaak.

Waar komt acné voor?

Acné komt het meeste voor op het gezicht, maar dit is niet de enige plek waar je puistjes kunt krijgen. Over je hele lichaam zitten er talgkliertjes in de huid, dus overal zouden puistjes kunnen ontstaan. De meest voorkomende plekken zijn in het gezicht -met name acné op de kin en kaak-, op onze rug en billen. De plek van jouw puistjes zegt veel over de oorzaak, zo zorgt een hormonale schommeling of darmproblemen vaak voor puistjes op de kin en kaaklijn.

Hoe ontstaat acné?

In de meeste gevallen ontstaat acné door een erfelijke aandoening en door verstoringen in de hormoonspiegel. Maar naast deze oorzaken zijn er ook verschillende externe factoren die acné veroorzaken. Zo kan het eten van bepaalde soorten voeding zoals zuivel en varkensvlees de acné verergeren. Maar ook bepaalde soorten cosmetica met irriterende ingrediënten en stress hebben hier invloed op. Het is daarom belangrijk om te weten waar jouw huid op reageert, zodat je hier rekening mee kunt houden. 

Wat kun je tegen acné doen?

Gelukkig is er veel bekend over acné en hoe dit te behandelen is. Goede hygiëne staat voorop, daarom is het belangrijk om de huid waar de puistjes zich bevinden twee keer per dag te reinigen met een milde reiniger. Heb jij veel last van acné op je lichaam? Dan kunnen shampoo, conditioner en douchegel ook de boosdoener zijn. Reinig je rug en billen na het wassen van je haar met een cleanser, zodat er geen irriterende ingrediënten uit je shampoo en conditioner achterblijven.

Welke MAYEE producten helpen bij acné?

Mijn Gentle Foam is een zachte reiniger die met water transformeert van een gel tot een rijk schuim. De schuimende foam gaat de talgproductie, bacteriën en ontstekingen tegen. Mijn AHA Reface is een zuiverende en hydraterende 24H crème, de krachtige formule met fruitzuren en prebiotica draagt bij aan een gladde, gezonde huid en is daardoor perfect in te zetten bij onzuiverheden en puistjes. Mijn leave-on peelings AHA PowerHero en BHA PowerHero zorgen ervoor dat dode huidcellen zich niet op de huid ophopen, waardoor verstoppingen in de talgkliertjes worden verminderd.

Wil jij meer weten welke van mijn producten helpen tegen puistjes en onzuiverheden? Ontdek alle producten hier. Of doe mijn Personal Skinquiz.

Acne Huid Huidverzorging

← Oud bericht Nieuw bericht →