Hoe verzorg je jouw droge huid het beste in de herfst?

Post bij Mayee Skincare on

Niet alleen jouw kledingkast ziet er vier keer per jaar anders uit, ook je huid maakt de nodige veranderingen mee. Nu we langzaam maar zeker meer truien zien en minder blote knieën, is het ook tijd om je huidverzorging aan te passen aan de weersomstandigheden. Na het lezen van deze blog weet jij precies waarom en hoé jij je huidverzorging fall proof maakt.

De herfst is een seizoen vol warmte. En daar bedoelen we de temperaturen niet echt mee… Maar denk aan: warme kleuren, dikke wollige truien en sfeervolle houtkachels. Voor jouw huid is de herfst een overgangsperiode van zomer naar winter. Tijdens de zomer heeft jouw huid zonder dat je het door hebt namelijk veel schade opgelopen door bijvoorbeeld de zon, het zeewater of chloor.

Welk effect heeft de herfst op mijn huid?

De herfst brengt meer met zich mee dan alleen drogere lucht. Doordat de zon in de herfst te laag staat, kan jouw lichaam geen vitamine D aanmaken, waardoor de huid gevoeliger en droger wordt. Ook de wisseling tussen koude buitenlucht en warme lucht van de verwarming in huis zorgt ervoor dat je huid sneller vocht verliest. Ook produceren de talgklieren veel minder huidvet als het koud is, waardoor de beschermende vetlaag verdwijnt en schadelijke stoffen gemakkelijker naar binnen treden. Lees hier alles over wat de herfst met jouw huid doet.

Hoe ziet mijn huidverzorgingsroutine eruit in de herfst?

Gelukkig zijn er genoeg mooie producten waarmee je kunt voorkomen dat bovenstaande veranderingen veel invloed hebben op jouw huid. Zo is het van belang dat je jouw huid op een milde wijze reinigt met mijn Daily Cleanse. Dit is een superzachte reiniger die uit milde, actieve ingrediënten bestaat.

Ook nu je huid wat gevoeliger is, is het gebruik van een peeling erg belangrijk. Zo verwijdert mijn AHA Powerhero alle dode huidcellen, waardoor er ruimte is voor celvernieuwing. Ook helpt deze peeling bij het herstellen van zonschade en het verminderen van onzuiverheden. Na de peeling is het natuurlijk wel van belang dat je jouw huid voldoende hydrateert. Mijn Hyaluronic Serum is een echte vochtbom en draagt bij aan een gehydrateerde, stevige huid. Mijn Vitamin C helpt bij verder herstel van zonschade en laat ook nog eens een prachtige glow achter. Om de werkstoffen optimaal te laten werken is het belangrijk om altijd een moisturizer aan te brengen. Mijn AHA Reface draagt door de krachtige formule met fruitzuren en prebiotica bij aan een gezonde huid.

Nog niet klaar om je getinte zomerhuid te verliezen?

Ook al willen we het liefst zo lang mogelijk in de ontkenningsfase blijven, de zomer is toch echt voorbij. Dit betekent helaas ook dat je geliefde sunkissed teint langzaam vervaagt. Ondanks dat dit een goed teken is – dit komt namelijk doordat je nieuwe huidcellen aanmaakt – willen we de zomer zo lang mogelijk bij ons houden. Met mijn Bronze & Glow poeder creëer je de zongebruinde glow waarmee je de zomer toch nog een beetje bij je kunt houden.

Oh, en vergeet je ochtendroutine niet af te sluiten met mijn Sunny Mineral. We willen tenslotte allemaal mooi oud worden, toch?

 

← Oud bericht Nieuw bericht →