AHA, wat is het en waarom is het zo goed voor je huid?

Post bij Mayee Skincare on

Misschien heb je het al wel eens voorbij zien komen bij de ingrediënten van jouw skincare: Alpha Hydroxy Acid. Dit ingrediënt staat ook wel bekend om zijn afkorting AHA. Maar wat is dit voor ingrediënt en wat doet het voor jouw huid? Ik leg het je uit!

Wat is AHA?
Alpha Hydroxy Acids zijn natuurlijke zuren, die worden gewonnen uit fruit, melk of suikers. Voorbeelden hiervan zijn citroenzuur, melkzuur en glycolzuur. Wanneer je deze zuren aanbrengt op je huid, dringt het diep door de bovenste huidlaag heen. Hier maakt het als het ware de binding tussen de huidcellen los. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Ook stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen, de aanmaak van collageen en hyaluronzuur.

Wat doet AHA voor de huid?
AHA is dus een erg krachtig ingrediënt in huidverzorgingsproducten en het biedt veel voordelen voor de huid.

1. Het exfolieert de huid.
AHA verwijdert dode huidcellen en het bevordert nieuwe celgroei. Hierdoor ziet je huid er fris en stralend uit.

2. Het verbetert de huidtextuur
AHA maakt de huid gladder en vermindert oneffenheden. Hierdoor heb je minder last van verstopte poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes

3. Het hydrateert de huid
Ook verbetert AHA de hydratatie van de huid. Het stimuleert de vorming van collageen en hyaluronzuur. Hierdoor voelt je huid zachter en soepeler aan.

4. Het bevordert de opname van andere huidverzorgingsproducten.
Door de exfoliërende werking, laten de dode huidcellen dus los van de huid. Hierdoor is het voor de rest van je skincare producten makkelijker om door de huid te dringen. Zo worden de andere krachtige ingrediënten ook beter opgenomen.

Hoe gebruik je AHA?

AHA zit verwerkt in verschillende soorten skincare. Om het gebruik makkelijk te maken, heb ik een AHA peeling ontwikkeld.

Mijn AHA Powerhero is een krachtige leave-on peeling en is jouw geheim voor een egalere, stralende en jong uitziende huid. Dankzij haar hoge percentage aan glycolzuur (6%) en niacinamide (2%) én de lage pH-waarde, geeft het jouw huid thuis het effect van een professionele schoonheidsbehandeling. Het zorgt voor een frisse, zachte en strakkere huid, stimuleert de huidvernieuwing en helpt zonbeschadiging en oneffenheden verminderen.

Je shopt hem hier: https://www.mayeeskincare.com/products/mayee-aha-powerhero-50ml 

 

AHA Huid Huidverzorging

← Oud bericht Nieuw bericht →