Waarom is vitamine C zo belangrijk voor de huid?

Post bij Mayee Skincare on

Vitamine C, iedereen kent het wel. Vitamine C is niet alleen belangrijk voor de algemene gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de huid. Ben jij benieuwd waarom vitamine C zo belangrijk is? Ik leg het je uit.

Wat is vitamine C? 
Vitamine C is een van de meest bekende en populaire ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Het staat bekend om zijn vermogen om de huid te verhelderen, te verstevigen en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Zo werkt vitamine C voor de huid.
Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een antioxidant die de schadelijke effecten van vrije radicalen op de huid kan verminderen. Vrije radicalen worden geproduceerd door blootstelling van zonlicht, vervuiling en andere omgevingsfactoren, en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering aan de huid, zoals rimpels en fijne lijntjes. 

Vitamine C is ook betrokken bij de productie van collageen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot verslapping en een doffe teint. Door de productie van collageen te stimuleren, kan vitamine C de huid er jonger en steviger laten uitzien.

Een ander pluspunt van vitamine C is dat het de huid kan verhelderen en donkere plekken kan verminderen. Dit komt doordat vitamine C een remmend effect heeft op de productie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Door de melanineproductie te verminderen, kan vitamine C helpen bij het verminderen van ouderdomsvlekken, zonnevlekken en andere pigmentvlekken op de huid. 

Vitamine C in skincare
Vitamine C zit in verschillende producten verwerkt. Mijn producten, Age Recharge en Vitamine C serum, zijn beide ontworpen om de huid te voorzien van de voordelen van vitamine C. 

Hoe gebruik je mijn vitamine C serum?

Gebruik mijn vitamine C serum dagelijks en geniet van een zichtbaar stralender en egalere huid. Let er wel op dat mijn vitamine C serum je huid gevoeliger kan maken voor de zon. Combineer mijn vitamine C serum daarom altijd met mijn Sunny Mineral SPF30. Dus waar wacht jij nog op?

Huid Huidverzorging

← Oud bericht Nieuw bericht →